keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Mikkeller The American Dream

Vaikka Alkon käsityöläisoluet ovatkin tällä hetkellä erittäin ajankohtainen juttu ja kotimaisissa olutblogeissa aihe numero yksi, ei pieni irtiotto niistä ole kuitenkaan pahitteeksi. Tämän vuoksi tällä kertaa nähtävä olut on maitokaupasta ostoskoriin valikoitunut tanskalainen Premium Lager, Mikkeller The American Dream. Odotukset tätä Mikkelleriä kohtaan olivat etukäteen hieman ristiriitaiset. Kun kuulen sanan "lager", se ei tuo mieleeni montaakaan positiivista mielikuvaa. Tähän syynä on tietenkin tästä sanasta muodostuva suora mieleyhtymä suomalaisiin bulkki-oluisiin. Tätähän tämä ei kuitenkaan ole, ei ollenkaan, joten uskon että Mikkeller on pystynyt luomaan jotain hyvää sekä mielenkiintoista. Jotain, mikä luo minulle käsityksen hyvästä Premium Lagerista.
Panimo - Mikkeller

Olut - The American Dream

Maa - Tanska

Tyyli - Premium Lager

Speksit - 4,6% / ? EBC / ? EBU

Olutta kaadettaessa tämän väri yllättää täysin. Se on vaalean meripihkainen, paljon tummempi kuin olisin osannut odottaa. Sen päälle muodostuva vaalea vaahtokukka on massiivinen, jättäen lasin reunoille kauniin pitsin. Erinomaisen näköinen olut! Tuoksu on miellyttävän monipuolinen. Pehmeä mallas yhdessä greippisen hedelmän kanssa on kevyt, mutta huumaava yhdistelmä. Siihen kun lisää vielä ripauksen appelsiiniä ja toffeeta, ei tuoksu kertakaikkisesti voi olla huono. Maun puolesta olut on enemmänkin APA tai IPA -osastoa kuin Lageria. Se on sopivan maltainen, hedelmäinen sekä varsin voimakkaasti humaloitu. Alkoholin puutetta ei oluesta juurikaan huomaa, mikä on hyvin positiivinen asia. Jos joku heikkous tästä pitäisi kaivaa, niin suutuntuma on aavistuksen vetinen, mutta tuokaan ei ole vielä liian häiritsevällä tasolla.

Kaikenkaikkiaan olut on kevyt ja sopivan helppo juotava. Maku on, no mitäpä muutakaan kuin loistava. Timanttinen maitokauppaolut.

39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti