lauantai 8. helmikuuta 2014

Käsityöläisoluita 2014 - Stadin Panimo Double Oat Malt Stout

Parin päivän opiskelun ja yhden äidinkielen tekstitaidonkokeen jälkeen on hyvä hieman levätä sekä rentoutua. Ja mikäpä olisi parempi tapa siihen kuin istua alas, ja nauttia seuraava tämän vuoden käsityöläisolut. Tätä päänsisäistä käsitesekamelskaa lähtee purkamaan Suomen pienimpiin panimoihin lukeutuvan Stadin Panimon Double Oat Malt Stout. Kyseisen oluen valmistukseen on nimensä mukaisesti käytetty kauraa ohran lisäksi. Myöskään humalan tuomat aromit tai katkerot eivät ole peräisin pelletistä, vaan Stadin Panimolla luotetaan vielä nykyäänkin kokonaisiin humalakasvin käpyihin. Tämä, jos mikä, on tänä päivänä sangen harvinaista.
Panimo - Stadin Panimo

Olut - Double Oat Malt Stout

Maa - Suomi

Tyyli - Stout

Speksit - 6,8% / 135 EBC / 36,6 EBU (60 IBU lukee pullossa)

Kuten EBC lukematkin kertovat, on olut väriltään aivan pikimustaa. Sen päälle muodostuva maitokahvin värinen vaahto on kuitenkin hieman liian niukka, jotta ulkonäkö olisi täydellinen. Tuoksussa on tyylilleen tyypillistä paahteisuutta, tummasuklaisuutta sekä myös aavistus salmiakkia. Lisäksi kaura tuo siihen viljaisen säväyksen. Oluen makumaailma on kohtalaisen rikas. Siitä löytyy niin paahteista mallasta, viljaa, kahvia, tummaasuklaata kuin hieman suolaista lakritsiakin. Tastalla on hieman myös humalan katkeroa, mutta se peittyy kohtalaisen hyvin oluen lämminsävyisen makupaletin alle. Suutuntuma on sopivan hiilihappoinen sekä pehmeä. 


Kokonaisuudessaan tämä StaPan kaura-stout on varsin maukas. Viljaisuus yhdistettynä stoutin jo itsessään voimakkaaseen runkoon on toimiva sekä tuo oluelle sitä kaivattua vivahteikkuutta. Hyvä olut, kiitos Suvilahti, Helsinki.
37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti