keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Käsityöläisoluita 2014 - Saimaan Marsalkka Double IPA

Toissapäivänä eli 3.2, ilmestyi Alkon valikoimiin jo joka vuotiseksi perinteeksi syntyneet kevään käsityöläisoluet. Tänä vuonna mukana oli peräti 13 suomalaista eri pienpanimoa, jokainen omanlaisellaan oluella, aina lagerista DIPA:an sekä kahvistouttiin. Näiden seuraksi oli otettu myös kaksi brittiolutta. Tarkempaa luetteloa näistä 15 käsityöläisoluesta en kuitenkaan tällä erää tee, mutta listaus tästä olutpaletista löytyy mm. Jaskan blogista

Tämän vuoden käsityöläisoluista ensimmäisenä estradille nousee mikkeliläisen panimon, Saimaan Juomatehtaan Marsalkka Double IPA. Se on näistä 15:sta kaikkein eniten humaloitu, yltäen lähes 100 EBU:un. Kiitokset tästä kuuluu tietenkin oluen amerikkalais-kolmikolle: Cascadelle, Chinookille sekä Columbukselle. Luvassa on siis mielenkiintoista, Saimaan rannalla pantua humalamehua.
Panimo - Saimaan Juomatehdas

Olut - Marsalkka Double IPA

Maa - Suomi

Tyyli - DIPA / Double India Pale Ale

Speksit - 8,0% / 28,5 EBC / 86,8 EBU

Olut on väriltään sameahkon oranssia. Vaahtoa syntyy kaadettaessa kohtalaisesti, muttei mitenkään erityisen paljon. Tuoksu on raikkaan greippinen sekä trooppisen hedelmäinen. Lisäksi siitä löytyy aavistus havumetsää. Myös maku on varsin raikas. Ensimmäiseksi suun valtaa banaanin sekä sitruksen hedelmäisyys. Tämän jälkeen maku vaihtuu humalan katkeroon, joka on vahva muttei yliampuva. Lopuksi suuhun jää, jopa hieman pihkainen jälkimaku. Suutuntuma on sopivan hiilihappoinen, mutta hieman vetinen. 

Kohtalaisen hyvä tupla IPA:han tämä on. Lämmitessä makuun ilmenee kuitenkin rutkasti alkoholia, joka luonnollisesti heikentää sekä pisteitä, että koko olutkokemusta. 
34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti