keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Plevnan Smörre Ruis I.P.A

Toiselta oluelta halusin jotain hieman enemmän kuin Cotton Alelta. Niinpä päätinkin siirtyä humala-asteikossa pykälän eteenpäin ja valitsin Plevnan Smörre Ruis I.P.A.:n. Ruis tuo yleensä aina olueen mukavan maullisen vivahteen, joka yhdessä India Pale Alen humalointiin kuulostaa enemmän kuin herkulliselta. Toivottavasti Koskipanimo olisi osannut asiansa ja tehnyt maultaan erinomaisen oluen.

Lainaus Plevnan sivuilta: "Cristian Andersenin reseptin mukaan valmistettu jenkkityylinen I.P.A. Cristian on kuuluisan Ölfabrikenin panimomestari. Oluessa käytetty viittä eri humalalajiketta. Rapsakan humaloinnin pyöristää vahva mallaspohja. Tuoksussa ja maussa löytyy makeahko rukiinen tuoksu."
Panimo - Plevna / Koskipanimo

Olut - Smörre Ruis I.P.A.

Maa - Suomi

Tyyli - IPA / India Pale Ale

Speksit - 5,9% / ? EBC / ? EBU

Väri on kohtuu tummaa IPAksi, oikestaan jopa punertavaa rukiin johdosta. Itse istuin niin pimeässä kohdassa, etten sitä tarkemmin pystynyt tutkimaan. Sen kuitenkin näin, ettei vaahto jaksa kauaa oluen päällä odotella, vaan häviää se lähes samointein. Tuoksua onkin sitten selvempi havainnollistaa. Siinä on paljon ruismaisuutta, mikä tekee tuoksusta ruisleivän kaltaisen. Myös IPOille tyypillinen, vahva humaloinnista johtuva hedelmöisyys on läsnä. Makupaletista löytyy lievää paahteisuutta, ruista, makeutta sekä humalan katkeruutta. Ne luovat keskenään pehmeän ja täyteläisen maun. Todella hiilihappoinen suutuntuma tekee oluesta pirteän juotavan. Kaiken kaikkiaan raikas, mutta makurikas IPA. 

36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti