torstai 9. tammikuuta 2014

Plevnan Severin Extra I.P.A.

Päätin jatkaa iltaa IPA linjalla ja seuraavana vuorossa olikin Plevnan se ehkä hieman tunnetumpi versio IPAsta, nimittäin Plevnan Severin Extra I.P.A.. Aivan toivoton olut tämä tuskin on, sillä vuonna 2007 se on jopa valittu vuoden olueksi Helsinki Beer Festivaleilla. Mielenkiinnolla odotin, että millainen humalapommi mahtoi olla kyseessä.

Lainaus Plevnan sivuilta: "Panimomestarimme ovat keittäneet “perinteisen” Plevnan I.P.A.: n tilalle jenkkityylisen Indian Pale Alen. Todella terävästi humaloitu pintahiivaolut = suustaladattavaa kuivaruutia…"
Panimo - Plevna / Koskipanimo

Olut - Severin Extra I.P.A.

Maa - Suomi

Tyyli - IPA / India Pale Ale

Speksit - 5,9% / ? EBC / ? EBU

Severin Extra I.P.A. on tummankultaista, tiheä vaahtoista olutta. Tiheyden lisäksi vaahto on myös kestävää, joten se ei häviä kuin tuhka tuuleen aivan  ensimmäisten sekuntien aikana. Tuoksultaan olut on runsaan hedelmäinen, jossa on ripaus kukkaisuutta sekä maltaisuutta. Vahva sekä miellyttävä kuvaa tuota tuoksua oikein hyvin. Maussa on IPAlle tyypillinen kunnon humalanpuraisu. Taustalla on jonkin verran myös hedelmäisyyttä, varsinkin sitruksisuutta. Suutuntumaltaan Severin Extra on Plevnan oluille tyypillisen hiilihappoinen. Sen runsaat ja voimakkaat kuplat tekevät tästäkin humalapommista raikkaan ja lähes keveän juotavan. Tiivistetysti: maukas humala-juoma.

37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti