perjantai 3. tammikuuta 2014

Plevnan Cotton Ale Fourth Edition

Plevna-vierailun ensimmäinen olut oli Cotton Ale Fourth Edition. Se on Panimoravintola Plevnan talvinen kausituote, jota esiintyy vain harvoissa ja valituissa oluthanoissa Suomenmaalla. Mutta maistuuko se puuvillalta vai onko nimi pelkkää harhaa?

Lainaus Plevnan sivuilta: "Fourth edition versio on vaalea, raikas ja kevyt single hop ale jonka valmistuksessa on panostettu erityisesti kuivahumalointiin. Neljännellä valmistuskerralla käytetty uutuutena Citra-humalaa."
Panimo - Plevna / Koskipanimo

Olut - Cotton Ale Fourth Edition

Maa - Suomi

Tyyli - Vaalea Ale

Speksit - ?% / ? EBC / ? EBU

Tuoksultaan olut on kevyt, raikas sekä hedelmäinen, mikä luo myös varsin miellyttävän ensivaikutelman. Ulkonäkö muistuttaa vahvasti lageria hennolla vaahdolla. Maku on kuitenkin aivan jotain muuta. Humalan tuoma katkeruus sekä hedelmäisyys on sopivan vahva. Mieto maltaisuus yhdistettynä jopa hieman puisevaan makuun antaa oluelle omanlaisensa vivahteen. Olisiko juuri tuo puisevuus sitä puuvillaa? Myös hiilihapot ovat oluessa tallella, tehden suutuntumasta  todella pirteän sekä raikkaan.

Plevna Cotton Ale Fourth Edition on mainio olut esimerkiksi kuumaan kesäpäivään. Yksinkertaisesti sanottuna maukasta sekä raikasta, puisella häivähdyksellä lisättynä. Hyvää muttei kuitenkaan tajunnanräjäyttävää.

35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti