keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Panimoravintola Plevna

Nimi - Panimoravinto Plevna

Osoite - Itäinenkatu 8, 33210 Tampere

Päivämäärä - 7.12.2013

Tampereen värikäs panimohistoria ulottuu aina 1850-luvulle asti. Tuolloin sinne perustettiin kaupunkilaisten iloksi peräti kolme uutta panimoa. Vaikka olut on siitä lähtien kaupaksi aina mennytkin, on uusia panimoita syntynyt sekä vanhoja hävinnyt varsin tiheään tahtiin. Vahvat panimoperinteet ovat kuitenkin aina pysyneet Tampereella hyvin tiukasti. Näitä perinteitä Koskipanimo OY päätti vuonna 1994 kunnioittaa perustamalla panimon vanhaan Finlaysonin rakennukseen. Sen yhteyteen ilmestyi myös panimoravintola, josta Koskipanimo OY ja sen tuotteet nykyään paremmin kansan keskuudessa tunnetaan. Paikan nimi on tietenkin Panimoravintola Plevna.
Itsenäisyyspäivän vietto Tampereella läheni loppuaan. Yksi viikonlopulle sovittu asia oli kuitenkin vielä tekemättä, Plevnassa käynti. Joten, lauantai-iltapäivällä bussilla matkustus Hervannasta keskustaan, ja siitä kävellen kivenheiton päässä sijaitsevaan panimoravintolaan. Odotukset Plevnasta olivat suuret, ja halu päästä istumaan iltaa, sekä maistelemaan erilaisia oluita oli sitäkin suurempi. Sisään astuessa korviin kiiri runsas puheen sorina. Itse ravintola on todella iso, paljon isompi kuin osasin kuvitella. Baaritiski on pitkä ja sen täyttää useat, Plevnan omia oluita sisältävät oluthanat. Joka puolella istui nauravia ihmisiä oluttuopit edessään. Ilmapiiri oli rento, sekä ystävällinen. Todellinen oluenystävän pyhättö! Tilasin itselleni pikkutuopin talon omaa Cotton Alea ja menin ystävieni kanssa pöytään istumaan.
Ensimmäisen juotuani huomasin, että listalla oli myös 10 euron hintainen maistelupaketti, jolla sai kolme 0.25l tuoppia. Varsin kohtuullinen tarjous siis. Päätin tarttua tilaisuuteen, ja valitsinkin itselleni Smörre Ruis I.P.A.:n, Severin Extra I.P.A.:n sekä Stoutin. Jokainen näistä maistui todella hyvältä ja jokaisessa oli omanlaisensa makumaailma. Näiden oluiden jälkeen oli kello jo kuitenkin rientänyt sen verran eteenpäin, että oli aika jättää Plevna, sekä kaikki sen herkut. Olen kuitenkin varma, että tulen sinne vielä joskus palaamaan. Sen verran itse paikka, tunnelma sekä sen oluet minut vakuuttivat. Ruokapuoli jäi myös tuolla kertaa täysin kokeilematta. Mutta kaiken kaikkiaan, mahtava paikka täynnä mahtavia, tamperelaisia oluita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti