sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Pyynikin Käsityöläispanimo Herwood

Hervanta, yksi Suomen tunnetuimmista lähiöistä, on juhlistanut tänä vuonna 40 vuotista taivaltaan. Tämän johdosta on Hervannalle osoitettu pieniä kunnianosoituksiakin pitkin vuotta, muun muassa teekkareiden tekemä Herwood-kyltti tienposkessa sekä ikioma juhlaviikko syyskuussa. Nyt mukaan on myös lähtenyt K-Supermarket HerkkuDuo ja Pyynikin Käsityöläispanimo, luoden yhdessä Hervannalle oman, Herwood-nimisen oluen. Mistään massatuotannosta ei tämän oluen kohdalla voida kuitenkaan puhua, sillä olutta pantiin vain alle 2000 pullon erä. Yhden niistä sain onneksi itselleni, mistä suuri kiitos kuuluu hervantalaiselle ystävälleni, joka pullon minulle kävi heti itsenäisyyspäivän aattoaamuna hakemassa. Muutaman tunnin päästä tuosta olikin ensimmäinen oluterä jo loppunut, joten ilman häntä en tätä harvinaisuutta olisi päässyt koskaan maistamaan. Kiitos vielä kerran sinne Hervantaan, sekä oluesta että aidosta hervantalaisesta seurasta. Linkki Tamperelaisen uutiseen Herwoodista.
Panimo - Pyynikin käsityöläispanimo

Olut - Herwood

Maa - Suomi

Tyyli - Vaalea Ale

Speksit - 4,0% / ? EBC / ? EBU

Etiketin pääosassa on seitsemän Mikontaloa, joiden ikkunat muodostavat kunkin talon seinään yhden kirjaimen Herwood-sanasta. Vaikutteita on selvästi otettu vuonna 2007 järjestetystä Mikontalolightsista, jossa peruskorjauksessa olevaa Mikontaloa käytettiin muun muassa Tetriksen pelaamiseen. Etualalla on myös kaksi teekkaria, jotka kuuluvat hyvin vahvasti hervantalaiseen maisemaan. Eikä alkoholiprosenttikaan ole sattumalta 4,0%, vaan 40. juhlavuosi on saatu taitavasti piilotettua myös siihen.

Ulkonäöltään Herwood muistuttaa vaahtoavaa porkkanamehua. Vaahto ei kuitenkaan ole paksua taikka pysyvää, vaan se katoaa kirkkaan oranssin oluen päältä nopeasti lähes näkymättömiin. Sääli, sillä olisihan tämä paljon kauniimpi runsaammalla vaahdolla. Oluen tuoksu on vahvasta väristä huolimatta kevyt, sekä raikas. Mango ja sitrus tekee siitä mukavan hedelmäisen. Nuo samaiset hedelmäiset elementit löytyvät myös oluen mausta. Hervantalaisen pihahumalan puraisu on kuitenkin omaan makuun liian vähäinen, mikä latistaa koko makuelämystä, tehden oluesta laimean makuisen. Pehmeään suutuntumaan olisin myös kaivannut hieman enemmän hiilihappoja.

Kaiken kaikkiaan, Herwood on kevyt ja helppo olut Hervannasta. Vaikka se ei kaikista säväyttävin ehkä makuelämyksenä olekaan, siihen liittyvä tarina tekee siitä jo itsessään kokemuksen. Lisäksi se on hieno kunnianosoitus 40 vuotiaalle Hervannalle. Eläköön Hervanta!


32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti