torstai 16. tammikuuta 2014

Jouluisia 2013 - Plevnan Siperia

Tällä kertaa maistelulasiin kaatui kiistatta loppuvuoden hypetetyin sekä odotetuin olut. Useista Alkon hyllyistä tämä hävisi jo muutamien viikkojen jälkeen sen ilmestymisestä. Olut äänestettiin myös Olutoppaan 2013 vuosiäänestyksessä vuoden parhaaksi olueksi. Lisäksi se on yksi harvoista suomalaisista oluista, mikä on valittu 1001 Beers You Must Try Before You Die -kirjaanKyseessä on tietenkin, mikäpä muukaan kuin tamperelaisen Panimoravintola Plevnan Imperial Stout, Siperia. 
Panimo - Panimoravintola Plevna / Koskipanimo

Olut - Siperia

Maa - Suomi

Tyyli - Imperial Stout

Alkoholi% - 8% / 270 EBC / 95,5 EBU

Siperian värin kuvailemiseen ei montaa sanaa tarvita, pelkkä pikimusta riittää. Ruskea vaahto on runsas sekä hieman reikäinen. Kaunis olut toisin sanoen. Tuoksu on vahvan paahteinen sekä hedelmäinen. Lisäksi havaittavissa on karamellimaista makeutta. Makupuoli on Siperiassa todella tiukka. Ensimmäisenä suun täyttää kahvin sekä vahvan paahtuneisuuden maut. Näitä tukee heti seuraavana tuleva voimakas humalan katkeruus. Nämä yhdessä luovat hyvin vahvan makupaletin, jota alkoholi sekä sopivan pehmeä suutuntuma kuitenkin pehmentävät. 

Tuomio: Varsin voimakkaasti humaloitu IS, joka ei jätä varaa jossitteluille. Kuitenkin itselleni tuli fiilis, että onko jopa liian hypetetty? Useat huikeat arvostelut saivat ehkä odottamaan vielä hieman enemmän. Olipa asia miten tahansa, joka tapauksessa kyseessä on erinomainen olut. Olut, josta Plevna sekä Koskipanimo saavat olla ylpeitä.

40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti