sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Jouluisia 2013 - Mikkeller Hoppy Lovin' Christmas

Monin kerroin palkittu kööpenhaminalainen pienpanimo Mikkeller, mikä on tunnettu monista hyvin kokeilevista sekä rajoja rikkovista oluistaan, toi markkinoille tänäkin jouluna kourallisen erilaisia sekä -tyylisiä jouluoluita. Yhden näistä myös Alko otti omiin valikoimiinsa. Kyseessä on inkiväärillä sekä männyllä maustettu IPA, Hoppy Lovin' Christmas. Mutta saako IPA:sta tehtyä edes mausteilla jouluisen oluen?
Panimo - Mikkeller (De Proef Brouwerij)

Olut - Hoppy Lovin' Christmas

Maa - Tanska

Tyyli - IPA / India Pale Ale

Alkoholi% - 7,8% / 24,5 EBC / 57 EBU

Mikkellerin joulu-IPA on sameaa, hunajan väristä olutta, täyteläisen näköisellä vaahdolla. Paljon tätä kauniimpaa ei olut omasta mielestäni voi olla. Tuoksu on IPA:ille tyypillisen sitruksisen hedelmäinen. Vahva humalaisuus oikein huokuu oluen tuoksusta. Eikä maku tee asian suhteen poikkeusta. Humalaa löytyy varsin reilusti ja se jättää suuhun hyvin katkeran, mutta miellyttävän jälkimaun. Hedelmäisyys sekä alkoholi täyteläistävät oluen ennestään varsin jyrkkää makumaailmaa tehden siitä samalla myös pehmeämmän. Sopivan hiilihappoinen suutuntuma antaa oluelle hieman ryhtiä.

Kokonaisuudessaan tämä Mikkellerin luomus on loistava IPA! Maku on kaikin puolin tasapainossa. Mutta onko tämä jouluolut, siitä en ole vieläkään varma. Hyvä olut se ainakin on, kaikesta huolimatta.

40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti