lauantai 18. tammikuuta 2014

Beer Hunter's Mufloni Aamupala Stout

Satakuntaan, tarkalleen ottaen Poriin, ilmestyi viime vuosituhannen puolella eräs panimoravintola. Itse pantun oluen lisäksi sieltä saa myös talon itse tislaamaa viskiä. Näistä kahdesta olut on kuitenkin se, mistä paikka paremmin tunnetaan. Nämä usein palkitut, suomalaisen käsityön hedelmät ovat saaneet nimensä mufloni-lampaista, joita myös Säpin majakkasaarella, Selkämerellä asustaa. Panimoravintolan nimi on tietenkin Beer Hunter's, ja oluena oli tällä kertaa sen maitokauppaversio kaurastoutista, Mufloni Aamupala Stout. 
Panimo - Panimoravintola Beer Hunter's

Olut - Mufloni Aamupala Stout

Maa - Suomi

Tyyli - Stout

Speksit - 4% / ? EBC / ? EBU

"Beer Hunter'sin kaurapuuro" poikkeaa väriltään tavallisesta aamupuurosta huomattavasti; se on mustaa normaalin harmaansävyn sijaan. Myös vaahtoa esiintyy, tosin kovin niukasti. Mielestäni hieman runsaampi olisi tehnyt olueen "stoutmaisemman" vaikutelman. Noh, makuasioitahan nämä... Tuoksu on oluessa miedohko. Siitä löytyy hentoa kauran tuomaa viljaisuutta sekä tyylille ominaista paahteisuutta. Tätä samaa mietoa linjaa jatkaa myös oluen maku. Se on kevyesti paahteinen sekä jopa stoutiksi varsin makea. Enemmän makua olisin kuitenkin odottanut. Eikä vetinen suutuntumakaan tuo sitä kauan kaivattua "stoutmaisuutta" esiin.

Lievä pettymys tämä on. Joka osa-aluelle olisi kaivannut hieman enemmän ryhtiä sekä asennetta, jota luonnollisesti maitokauppavahvuisuus tässä oluessa rajoittaa. Mufloni Keripukkia odotellessa...

31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti