perjantai 22. marraskuuta 2013

Sinebrychoff Nikolai Tumma Lager

Ei kai taas Nikolai? Kyllä vain. Tarkoitushan on siis testata kaikki kaupasta löytyvät Nikolai-oluet, joista alkoholia löytyy. Tämän johdosta monia varmaankin nyt askarruttaa kysymys, että onko järkeä kuluttaa aikaa ja rahaa tälläisiin oluisiin, kun Suomesta ja maailmalta varmasti parempiakin löytyy? Vastauksena kaikille, että mielestäni juuri tämä on tässä harrastuksessa parasta. Mitään ei tarvitse tehdä liian tosissaan ja asiat saa tehdä niin kuin sillä hetkellä huvittaa. Ja onneksi, eihän näitä ole kuin 3 erilaista. 

Tällä kertaa vuorossa on 1800-luvulla eläneen helsinkiläisen liikemiehen nimikko-oluista Tumma Lager. Odotukset eivät kuitenkaan olleet kovin korkealla ennen tämän pruuvausta, juurikin Vaalean Nikolain tuottaman pettymyksen takia. Mutta voihan tämä yllättää ja olla vaikka miten hyvää, joten avoimin mielin maistamaan!
Panimo - Sinebrychoff

Olut - Nikolai Tumma Lager

Maa - Suomi

Tyyli - Tumma Lager

Speksit - 4,7% / 80 EBC / 21 EBU

Lasiin kaatuu sysitummaa lientä. Olut on väriltään hyvin, hyvin tummanruskeaa, hieman jopa punertavaa. Toisessa valossa olut taas näyttää aivan mustalta. Vaalean beigeä vaahtoa syntyy kaadettaessa kivasti ja se kestää kohtalaisesti. Kuitenkin tovin jälkeen jäljellä on vain kevyt vaahtokansi. Oma olut taisi olla aluksi hieman liian kylmää, sillä tuoksusta en oikein saanut mitään irti. Hieman siitä kuitenki siirappia ja mallasta löysin. 

Makupuolta hallitsee paahtuneisuus. Kavereina sillä on ripaus mallasta, kahvimaisuutta ja karamellimaisuutta. Loppumaussa todella pieni humalan katkeruus, oikeastaan lähes olematon. Enemmänkin saisi omaan makuun olla. Täyteläisyyden puute jää myös häiritsemään, sillä olut tuntuu jotenkin laimealta. Hiilihappoja oluessa on kohtalaisesti ja ne jäävät kielenkärjelle toviksi kuplimaan.

Kyllä Tumma Vaalean voittaa! Eihän tämä toki ole mikään maailmanluokan mestarituote, mutta tälläiseksi suurpanimon olueksi ihan juotava. Tätä vaivaa oikeastaan vain täyteläisyyden puute, kuten hyvin monia muitakin joita maitokaupasta saa. Tiivistettynä: "Keskivertobulkkia parempaa."

24/50 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti