tiistai 28. tammikuuta 2014

Mikkeller Not Just Another Wit

Koska eletään keskellä kylmää sekä kiireistä talvea, on välillä syytä istuutua alas, rauhoittua sekä muistella kesän lämpöä. Ja mikäpä olisi parempi keino tähän, kuin siirtää paahteiset portterit hetkeksi syrjään ja nauttia kesäisen raikas vehnäolut. Tämänkertainen vehnä ei kuitenkaan ole perinteinen, puolen litran pullossa oleva saksalainen, vaan se edustaa belgialaista tyyliä, uudempaa sukupolvea ja tulee Tanskasta. Panimo on tietenkin Mikkeller ja olut on Alkostakin saatava Not Just Another Wit. Vehnäoluelle tyypillisten raaka-aineiden lisäksi on mausteina tähän käytetty appelsiininkuorta sekä korianteria. Lisäksi humaloinnin pitäisi olla mukavan vahva, kiitos Amarillon sekä Cascaden. Mielenkiintoinen olut on siis luvassa.
Panimo - Mikkeller (De Proef Brouwerij)

Olut - Not Just Another Wit

Maa - Tanska

Tyyli - Witbier eli belgialainen vehnäolut

Speksit - 7,6% / 12 EBC / 35 EBU

Pronssinkeltainen, suodattamaton vehnäolut kaatuu lasiin kauniisti, muodostaen päälleen todella muhkean vaahtokukan. Tuoksu on raikas sekä trooppisen hedelmäinen. Selkeimmin esille siitä nousee vahva sitruksisuus sekä appelsiinisuus. Nämä samaiset elementit hallitsevat myös oluen hyvin hedelmäistä makua. Lisäksi mausta löytyy vahvan humaloinnin tuomaa katkeruutta. Vaikka alkoholia oluessa onkin, ei sitä onneksi huomaa. Kaikki nämä asiat yhdessä vaikuttavat siihen, että maku on raikas sekä täyteläinen. Miellyttävän pehmeä suutuntuma kruunaa tämän komeuden. 

Yksi parhaimmista vehnäoluista, mitä olen koskaan maistanut. Raikkaus yhdistettynä humalan katkerointiin on mahtava. Ostaisin takuulla uudelleen, jos ei maailmassa olisi niin paljoa erilaisia oluita, joita kokea...

38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti