maanantai 2. joulukuuta 2013

Old Port Pub

Nimi - Old Port Pub

Osoite - Silja Symphony, Helsinki-Tukholma-Helsinki

Päivämäärä - 28.-29.11.2013

Koeviikko viimein ohi ja viikonloppukin melkein käsillä. Mikäs sen parempi ajankohta ottaa pieni irtiotto arjesta ja suunnata kohti Tukholman risteilyä. Viime kertaisesta laivamatkasta Ruotsiin olikin kulunut jo yli 15 vuotta, joten minkään näköistä muistikuvaa laivasta ja sen mahdollisista olutpaikoista ei ollut. Netistäkin löytyi vain vähän tietoa Silja Symphonyn baareista ja niiden olutvalikoimista. Kuitenkin sen verran sain selville, että Old Port Pub olisi tällä laivalla oluen nautiskeluun selkeästi paras kohde. Matkaan kävin siis täysin avoimin mielin ilman suurempia odotuksia tulevasta.
Laivaan saavuttuani aivan ensimmäiseksi vein tavarani hyttiin, jonka jälkeen olikin aika lähteä katsastamaan laivan kehuttu peräpubi. Aikaakin oli juuri sopivasti yhdelle oluelle ennen ruokailua, joten kiirettä ei tarvinnut pitää. Sisältä Old Port Pub oli varsin siisti. Toisella puolella pubia pöydät muodostivat pieniä loosseja ja toisella ne olivat avoimessa tilassa live-esiintyjien vuoksi. Baaritiski sijaitsi kaiken tämän keskellä. Ensimmäiseksi pubiin tullessani katse kiinnittyi baaritiskien takana oleviin kylmäkaappeihin, jotka pursuilivat kymmeniä erilaisia oluita. Olutvalikoima oli paljon suurempi kuin osasin odottaa. Lisäksi suurena yllätyksenä itselle oli pubin jouluolutlista ja sen sisältämä valikoima. Tältä listalta valitsin myös matkan ensimmäisen oluen, joka oli yhdysvaltalainen Green Flash Double Stout Black Ale. Tämän makuelämyksen jälkeen olikin jo hyvä aika mennä haukkaamaan hieman purtavaa.
Ruokailun jälkeen pikavisiitti hyttiin ja sen jälkeen takaisin pubiin. Vaikka maha olikin aivan täynnä, oli jotain hyvää pakko saada. Hetken aikaa listoja tutkaillessani huomasin joululistalla olevan Amager Bryghus Hr. Fredriksenin, joka oli myös Olutoppaan kuukauden olut. Alkossa tämän tanskalaisen herra Fredriksenin olin kerran nähnyt, mutta yli 8,50€ hintalappu sai sen sinne myös toistaiseksi jäämään. Nyt asia oli aivan toinen, kun hintaa oli vain 5,90€. Sitä seuraavaksi maisteluun siis. Samalla se jäi torstain viimeiseksi olueksi.

Perjantai-päivä kului todella nopeasti Tukholmassa kauppoja ihmetellen. Paikallisessa alkossakin tuli käytyä, josta mukaan myös tarttui hieman jouluisia tuliaisia. Näistä varmasti lisää joskus myöhemmin. Vähitellen päivä kuitenkin vaihtui illaksi ja ruokailu tuli ajankohtaiseksi. Sen jälkeen olikin jo hyvä aika käydä laivan peräpubiin, sen antimia uudestaan tutkailemaan. Tällä kertaa päätin, että otan jotain hieman kevyempää, joten pöytään kannoin pullollisen jenkkiläistä Sierra Nevada Pale Alea. Hyvä pale ale oli! Koska aika ja raha oli hyvin rajallista, päätin että seuraava olut olisi matkan viimeinen. Pienen pohdinnan jälkeen osui valinta belgialaiseen trappistiin, jota en Alkon sivuiltakaan bongannut, vain ainoastaan sen isoveljen. Kyseessä oli Westmalle Dubbel. Varsin mainio päätös todella onnistuneelle matkalle!
Kaiken kaikkiaan mahtavaa, että tälläinen paikka Ruotsin-laivalta löytyy. Mukava tunnelma sekä paikkana sopivan suuri. Olutvalikoima sellaisenaankin on varsin hyvä, jonka kuitenkin kruunasi jouluolutvalikoima. Itseeni Old Port Pub teki kyllä positiivisen vaikutuksen. Jos Ruotsiin on jatkossa asiaa, tietää kyllä mihin menee aikaansa viettämään matkan ajaksi. Hyvä paikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti